Pasgehuwden aangespoord Maria te volgenMet de feestdag van vandaag in gedachte, het feest van de aankondiging aan Maria, heeft paus Benedictus XVI jonggehuwden aangespoord het voorbeeld van Maria te volgen in het stichten van een gezin op basis van liefde en christelijke waarden. Met de feestdag van vandaag in gedachte, het feest van de aankondiging aan Maria, heeft paus Benedictus XVI jonggehuwden aangespoord het voorbeeld van Maria te volgen in het stichten van een gezin op basis van liefde en christelijke waarden.

Pasgehuwden  aangespoord Maria te volgenDit zie de paus woensdag aan het einde van de algemene audiëntie, bij zijn gebruikelijke groet aan jongeren, zieken en pasgehuwden. “Moge de plechtigheid van de Aankondiging, die we morgen vieren, voor allen een uitnodiging zijn Maria, meest heilig, te volgen”, aldus de paus.

“Moge het voor jullie, lieve jonge mensen, zich vertalen in beschikbaarheid aan de roep van de Vader, zodat jullie het evangelische zuurdesem (gist) in onze maatschappij kunnen zijn.”

De paus nodigde de zieken uit het feest te zien als “een stimulans om de vredige en overtuigde acceptatie van de goddelijke wil te hernieuwen en om het lijden om te buigen tot een middel van verlossing voor de hele mensheid”.

Ten slotte zei de paus tegen de pasgehuwden, van wie enkelen in hun bruiskleding de audiëntie bijwoonden: “Moge Maria’s ‘ja’ in jullie, dierbare pasgehuwden, het vuur doen ontbranden voor een voortdurende verbintenis aan het bouwen van een gezin dat gebaseerd is op wederzijdse liefde en eeuwige christelijke waarden.” (Zenit)