Pasgeborenen krijgen cd van RouvoetMinister van Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) lanceert maandag de cd 'Hallo Wereld'. Alle pasgeboren kinderen krijgen voortaan het schijfje. Hierop staat informatie over een voorlichtingsprogramma over een gezonde levensstijl tijdens zwangerschap en het eerste levensjaar van het kind.
Pasgeborenen krijgen cd van RouvoetMinister van Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) lanceert maandag de cd 'Hallo Wereld' in een consultatiebureau in Den Haag. Alle pasgeboren kinderen krijgen het schijfje, met daarop het gelijknamige nationale welkomstlied, vanaf dan toegestuurd. Het initiatief voor de actie komt van het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een voorlichtingsprogramma via de e-mail; de cd wijst ouders op het bestaan hiervan.

Het programma heeft als doel zwangere vrouwen te helpen bij een gezonde leefstijl. Na de geboorte ondersteunt het programma de kersverse ouders een jaar lang bij een gezonde opvoeding. Deelnemers ontvangen elke maand een quiz met vragen over de eigen gezondheid en die van het kind. De vragen zijn afgestemd op de ontwikkeling van de zwangerschap en na de geboorte op de ontwikkeling van het kind.

Het liedje op de cd is ingezongen door Idols-winnares Raphaëla. Ouders kunnen zich via de website van 'Hallo Wereld' aanmelden. Aanleiding voor het programma zijn de vele ongezonde kinderen die tegenwoordig rondlopen. 'Een gezonde start is van groot belang voor gezond leven', meldt 'Hallo Wereld'.
(Novum)