The Miracle MakerOp en rond de Paasdagen zenden radio, tv en internet diverse vieringen, films en andere programma’s uit. Zoals op Tweede Paasdag de animatiefilm The Miracle Maker.
Urbi et OrbiOp en rond de Paasdagen zenden radio en tv diverse vieringen, films en andere programma’s uit. Zoals op Tweede Paasdag de animatiefilm The Miracle Maker.

Web-tv

Via www.katholieknederland.nl kunt u live de vieringen meemaken die niet via RKK/KRO op tv worden uitgezonden.

  • Op Goede Vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur de liturgie van het lijden en sterven van de Heer en van 21.10 – 22.50 uur de kruisweg in het Colosseum te Rome.
  • Paaszaterdag van 21.00 tot 00.00 uur de paaswake vanuit de Sint-Pieterbasiliek in Rome.
  • Paaszondag van 10.30 tot 12.00 uur de plechtige Eucharistieviering vanaf het Sint-Pietersplein, gevolgd door het Urbi et Orbi, de zegenwens die de paus traditiegetrouw  uitspreekt (ook op tv op Nederland 2).
  • Tweede Paasdag vanaf 12.00 uur het Regina Caeli vanuit Rome.

Radio Maria

Op Goede Vrijdag zendt Radio Maria om 15.00 uur de kruisweg uit en op paaszaterdag, van 19.30 tot 22.00 uur de paaswake. Beide uitzendingen komen vanuit de H. Hartkerk in Eindhoven. Paaszondag kun je vanaf 10.15 uur via de radio de plechtige paasviering meemaken vanuit de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Alle uitzendingen zijn te beluisteren op de middengolffrequentie 675. Meer informatie is te vinden op www.radiomaria.nl

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag om 15.00 uur op Nederland 2 (RKK) en op Eén (Braambos) reist Joke Litjens door het land voor gedachten bij de kruisweg.

Bij de EO op Nederland 2 volgen Andries Knevel en Henk Binnendijk in Jeruzalem om 17.30 uurde kruisweg van Jezus.
Om 23.50 uur is de filmklassieker Ben Hur bij de EO op Nederland 2.

Paaszaterdag

Op paaszaterdag komt de paaswake vanuit IJsselstein. Vanaf 23.00 uur op Nederland 2 (RKK).
Op Radio 5 is er vanaf 22.00 uur een uitzending van de paaswake met gregoriaanse gezangen vanuit de kapel van O.L.V. ter Nood in Heiloo (RKK).

Paaszondag

Abt Notker WolfPaaszondag komt de Paasmis vanuit Metz (Eurovisie). Vanaf 11.00 uur op Nederland 2 (RKK).
Aansluitend om 12.00 uur de pauselijke zegen Urbi et Orbi vanuit Rome.
In Kruispunt om 22.40 uur op Nederland 2 een interview met Notker Wolf, de Duitse overste van de 25.000 paters benedictijnen. Bijzonder kenmerk: Wolf is ook rockmuzikant.

Tweede Paasdag

Op radio 1 (EO) bespreekt atlete Nelli Cooman vana 9.03 uur haar Brief aan God.

The Miracle Maker’s Middags zendt de EO de film The Miracle Maker uit. De knappe animatiefilm vertelt het verhaal van Jezus, tot en met zijn dood en verrijzenis, door de ogen van Tamar, het dochtertje van Jaïrus dat door Jezus wordt opgewekt uit de dood. Afgewisseld met tekenfilmbeelden kan de film al door heel jonge kijkers bekeken worden. Enige toelichting door de ouders maakt het geheel wel begrijpelijker.