La Manif Pour Tous - 24 maart 2013De politie van Parijs heeft een herhaling van de massa­demon­stratie tegen het ‘homo­huwelijk’ en adoptie door homostellen verboden. De massa­demon­stratie stond voor 24 maart gepland en zou op het Champs Elysées worden gehouden. De politie van Parijs heeft een herhaling van de massademonstratie tegen het ‘homohuwelijk’ en adoptie door homostellen verboden. De massademonstratie stond voor 24 maart gepland en zou op het Champs Elysees worden gehouden.

La Manif Pour Tous - 24 maart 2013De demonstratie mag niet doorgaan vanwege risico’s voor de openbare orde, meldt KNA. In januari bracht de massademonstratie ‘Manif pour tous’ ondanks sneeuw en ijzige kou 1,2 tot 1,4 miljoen mensen op de been. Ondanks de enorme opkomst deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

De politie heeft de organisatie al in februari laten weten dat de demonstratie niet op de gewenste plaats kan plaatsvinden. Gesprekken hebben voor de organisatie geen aanvaardbaar alternatief opgeleverd.

Die heeft laten weten dat haar meningsvrijheid “met voeten wordt getreden”. De woordvoerster van ‘Manif pour tous, de katholieke cabaretière Frigide Barjot, zegt dat de organisatie vast wil houden aan een “symbolische plek” die de Fransen en de regering duidelijk maakt hoe breed het verzet tegen het ‘homohuwelijk’ is.

Een maand geleden heeft het Franse parlement de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht en daarmee het recht op adoptie goedgekeurd. In april buigt de senaat zich over het wetsontwerp waartegen behalve ‘Manif pour tous’ ook de oppositie en de katholieke Kerk zich al maandenlang verzetten. (KN)