PalmpasenstokOp Palmzondag (de zondag voor Pasen) worden de kinderen uitgenodigd naar de kerk te komen met een palmpaasstok. Dit is een houten kruis met een broodhaantje erop, dat wordt versierd met crepe papier en verschillende symbolen die verwijzen naar de gebeurtenissen in de Goede Week. Je kunt in de parochie of met een aantal gezinnen op een woensdagmiddag samen met de kinderen de palmpaasstokken maken tijdens een leuke knutselmiddag. PalmpasenstokOp Palmzondag (de zondag voor Pasen) worden de kinderen uitgenodigd naar de kerk te komen met een palmpaasstok. Dit is een houten kruis met een broodhaantje erop, dat wordt versierd met crepe papier en verschillende symbolen die verwijzen naar de gebeurtenissen in de Goede Week. Dat is de week tussen Palmpasen en het Paasfeest, waarin de laatste dagen van het leven van Jezus centraal staan.

Je kunt in de parochie of met een aantal gezinnen op een woensdagmiddag samen met de kinderen de palmpaasstokken maken tijdens een leuke knutselmiddag.

Op palmzondag worden de stokken in processie, een grote optocht, door de kinderen de kerk binnengedragen. Op veel plaatsen worden na afloop van de viering de palmpaasstokken naar bejaarden of zieken in de parochie gebracht.

Hoe maak je een palmpaasstok en welke symboliek hebben de verschillende versieringen? Op de website Samuel Advies lees je er alles over.

Op de website van Samuel Advies staan nog veel meer handreikingen voor Pasen / Pinksteren.