Ov-chipkaart voor gezinEr moet een speciale ov-chipkaart voor gezinnen komen. Gezinsleden moeten daarmee korting krijgen als ze samen reizen. Daarvoor pleit ChristenUnie-leider Arie Slob. Er moet een speciale ov-chipkaart voor gezinnen komen. Gezinsleden moeten daarmee korting krijgen als ze samen reizen. Daarvoor pleit ChristenUnie-leider Arie Slob.

Ov-chipkaart voor gezinChristenUnie-leider Arie Slob vindt dat er een ov-chipkaart voor gezinnen moet komen. Hij stoort zich eraan dat de ov-chipkaart nu nog een "klantonvriendelijk product is dat vooral handig is voor de vervoersbedrijven". Dat meldt het AD vandaag.

"Waarom kun je niet met je gezin korting krijgen, waarom heb ik bij de ene vervoerder wel korting en als ik overstap op de volgende geen? Het is nu nog geen prettig product." Een gezinskaart, maar ook een groepskorting voor schoolklassen die met het openbaar vervoer musea of bibliotheken bezoeken, zou volgens Slob een goed begin zijn.

Een notitie van de ChristenUnie over de ov-chipkaart pleit ook voor rijden op rekening. Nu moeten ov-reizigers altijd eerst hun kaart opladen met een reissaldo. De ChristenUnie zal vandaag tijdens het overleg in de Tweede Kamer de vijftig aanbevelingen voor de ov-chipkaart voorleggen. Vanaf 3 november kan nergens in Nederland meer met een strippenkaart worden gereisd.