Prof. Andreas KinnegingEen kind is het beste af als het opgroeit bij zijn biologische moeder en vader. Dat betoogt prof. A. Kinneging als reactie op de stelling van Katholiekgezin.nl over werk en zorg. Een kind is het beste af als het opgroeit bij zijn biologische moeder en vader. Dat betoogt prof. A. Kinneging als reactie op de wekelijkse stelling van Katholiekgezin.nl. Dat betekent: de opvoeding niet overdoen aan professionele krachten van crèche, voor- en naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding.

Prof. Andreas KinnegingDe stelling op deze site eerder deze maand luidde 'Een werkende ouder is net zo goed als een ouder die fulltime voor de kinderen zorgt'. Van de respondenten meende 55% dat kinderen de fulltime zorg van één de ouders moeten ervaren, terwijl 29% antwoordde dat kinderen leren zelfstandig te leven als ze het voorbeeld krijgen van ouders die beiden werk en zorg combineren.

In de column, aan te klikken in de rechterkolom of door hier te klikken , betoogt Kinneging, hoogleraar in Leiden, dat het een slechte zaak is als beide ouders een veeleisende baan hebben, die een groot deel van hun tijd en aandacht opslokt. Daar moeten we volgens hem dan ook vanaf. Het gaat allemaal veel beter als één van beiden thuis is. En Kinneging meent dat er ook niets op tegen is als dat de vrouw is, aangezien zij doorgaans de zorgzamere is van de twee.

Katholiekgezin.nl wil het debat over deze en andere actuele gezinsthema’s verder op gang brengen. Als bezoeker aan de site kun je dan ook reageren op de stellingen, die steeds rechts bovenaan de pagina staan, en de column. De komende weken komen er stellingen rond het gezinsbeleid van de overheid en veilig internet voor kinderen op te staan.