Avonden aan de AA - Opvoeden als WaagstukMet een presentatie van Luigi Giussani’s Het risico van de opvoeding (2011) door de vertaler, Michiel Peeters pr. start een serie bijeenkomsten van CL. De avond vindt plaats op zondag 23 oktober, 20.00 uur in de Moeder Teresa-zaal, Graafseweg 1 te ’s-Hertogenbosch.

Met een presentatie van Luigi Giussani’s Het risico van de opvoeding (2011) door de vertaler, Michiel Peeters pr. start een serie bijeenkomsten van CL (Comunione & Liberazione / Gemeenschap & Bevrijding). De avond vindt plaats op zondag 23 oktober, 20.00 uur in de Moeder Teresa-zaal, Graafseweg 1 te ’s-Hertogenbosch.

Avonden aan de AA - Opvoeden als WaagstukRecent grootschalig onderzoek constateert dat “voor veel jongeren de realiteit minder identiteit en vervulling biedt dan de droom, fantasie of kick … Het gebrek aan opvoeding kan een sociale tijdbom worden, tenzij er tegenkrachten ontstaan die opnieuw modelleren wat scheef is getrokken en die een aansprekende visie etaleren op opgroeien en opvoeden … Het is hoog tijd voor een stevige steen in de vijver, tijd voor een discussie over de overdracht van waarden”.

In deze context heeft Michiel Peeters – priester te 's-Hertogenbosch – de klassieke tekst vertaald van Luigi Giussani (1922-2005), oprichter van Comunione & Liberazione / Gemeenschap & Bevrijding. Het risico van de opvoeding wordt wereldwijd door ouders, onderwijzers en andere opvoeders bestudeerd en met succes toegepast. Bijna een halve eeuw na de eerste redactie heeft de tekst niets aan actualiteit ingeboet. Het feit dat de voorspelde negatieve gevolgen van het verwaarlozen van wezenlijke elementen van opvoeding inmiddels op grote schaal uitgekomen zijn, maakt vooral nieuwsgierig naar de positieve opvoedkundige benadering die Giussani, op grond van zijn ervaring, voorstelt. Voor velen geldt hij als een van de belangrijkste opvoedkundigen van de twintigste eeuw.