RTL4Via de mail bereikte ons het ver­zoek van RTL om een op­roep te doen tbv een nieuw RTL4 pro­gram­ma. Zij willen graag in contact komen met een katho­liek gezin dat bereid is mee te werken aan een tv-pro­gramma over opvoeding. Via de mail bereikte ons het verzoek van RTL om een oproep te doen tbv een nieuw RTL4 programma. Zij willen graag in contact komen met een katholiek gezin dat bereid is mee te werken aan een tv-programma over opvoeding.

Voor een nieuw RTL4 programma zijn we op zoek naar ouders in Nederland die het leuk vinden om te laten zien hoe zij hun kinderen opvoeden. Het wordt een serie over ouders die op zeer uiteenlopende wijze hun kinderen (3-14 jr) opvoeden. Ouders die kiezen voor een specifieke opvoedstijl vanuit een levensvisie, geloofsovertuiging, keuze voor een bepaalde levensstijl, ouders die hun kinderen thuisonderwijs geven, zelfvoorzienend leven, enzovoort.”

RTL4Graag willen we ook in contact komen met ouders die Katholiek zijn en hun kinderen volgens deze geloofsovertuiging opvoeden.

We denken dat het ook heel mooi kan zijn om voor de serie een portret te kunnen maken van een Katholiek gezin waarin een van de kinderen zich voorbereid op zijn of haar Vormsel of eerste Communie.

We volgen de ouders een bepaalde tijd (4 verschillende momenten in de maanden november en december) en zien hoe zij hun kinderen opvoeden, waarom zij dat zo doen en waar zij als opvoeders in hun keuzes tegenaan lopen. De focus ligt heel duidelijk op de ouders, waarbij we uiteraard een inkijkje krijgen in het gezinsleven en de interactie tussen ouders en kinderen zien. We krijgen een beeld van hoe zij hun kinderen dagelijks opvoeden. Daarbij vinden we het als makers belangrijk om verhalen te laten zien van ouders die met hun specifieke opvoedstijl andere ouders kunnen inspireren en aan het denken zetten. Opvoedstijlen die de kijkers van het programma ook werelden laten zien, die zij niet kennen en waarvan we vinden dat deze belangrijk zijn om te belichten.

Het wordt een programma zonder presentator, waarbij ouders zelf aan het woord komen en het verhaal ondersteund wordt door voice-over.

We zoeken ouders die het leuk vinden om hun gezinsleven en hoe zij hun kinderen opvoeden te laten zien. Ouders die trots zijn op hun kinderen en van mening zijn dat hun opvoedstijl de moeite waard is om te delen met anderen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Pien Koppe, redacteur RTL
Telefoon: (035) 711 40 54
E-mail: pien.koppe@rtl.nl