Credo PriestersIn navolging van de 500 priesters in Engeland en Wales en de ruim 800 priesters in de Verenigde Staten waar we eerder over berichtten, is er nu ook een verklaring opgesteld en ondersteunende website gelanceerd in het Nederlands. Credo PriestersIn navolging van de 500 priesters in Engeland en Wales en de ruim 800 priesters in de Verenigde Staten waar we eerder over berichtten, is er nu ook een verklaring opgesteld en ondersteunende website gelanceerd in het Nederlands.

Onder het motto “Priesters nodigen priesters uit om te getuigen van de waarde van het huwelijk en het familieleven” wordt op de website www.credopriesters.nl opgeroepen de verklaring te ondertekenen.

“Als Katholieke priesters wijden wij ons opnieuw toe aan de taak om de leer van de Kerk over het huwelijk in zijn gehele volheid te laten zien, terwijl we met het medeleven van de Heer Jezus uitreiken naar diegenen die worstelen om de eisen en uitdagingen van het Evangelie te kunnen beantwoorden in een steeds meer geseculariseerde maatschappij.

Verder willen we het belang bevestigen van het hooghouden van de traditionele discipline van de Kerk aangaande het ontvangen van de sacramenten, en de eeuwenoude overtuiging dat leer en praktijk stevig en onscheidbaar in harmonie blijven.

Met het doel om ons geloof aan onze Bisschoppen en de Synode Vaders uit te drukken, geïnspireerd door grote groepen Britse en Amerikaanse priesters (credopriests.org), verzamelen we handtekeningen van priesters die de verklaring hieromtrent willen steunen. Alleen uw namen zullen worden openbaar gemaakt. Uw namen en adressen zullen alleen worden gebruikt om onze beperkte zaken te communiceren. Dit is een ad hoc initiatief voor de komende Bisschoppensynode in het najaar van 2015.

We streven ernaar respectvol en duidelijk te zijn in onze opvattingen.”

Meer informatie over de opzet, de verklaring zelf en het formulier om te ondertekenen (alleen voor priesters in het Nederlands taalgebied) kan worden gelezen op de speciale website. Ter informatie plaatsen we ook de link naar de Amerikaanse website.

Inmiddels staat de teller op de Amerikaanse website bij publicatie van dit bericht op 1175.