Brief aan alle gescheiden ouders van NederlandKinderen van gescheiden ouders die dit jaar geslaagd zijn, hebben een dramatische oproep gedaan aan hun ouders om hun diploma-uitreiking niet te verpesten. Eén van de tips: begraaf voor één dag de strijdbijl en wees er voor ons. Kinderen van gescheiden ouders die dit jaar geslaagd zijn, hebben een dramatische oproep gedaan aan hun ouders om hun diploma-uitreiking niet te verpesten. Eén van de tips: begraaf voor één dag de strijdbijl en wees er voor ons.

Brief aan alle gescheiden ouders van NederlandDe oproep is gedaan door Villa Pinedo, een organisatie die kinderen van gescheiden ouders een platform biedt om volwassenen bewust te maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat als gevolg van de scheiding.

In de brief komt pijnlijk naar voren dat de kinderen huizenhoog opzien tegen de dag van de diploma-uitreiking omdat ze niet weten hoe hun ouders zich zullen gedragen. De dag van de diploma-uitreiking moet een van de mooiste dagen van je leven zijn. “Maar wat nou”, aldus de briefschrijvers, “als we onzeker zijn over wie ons naar de uitreiking brengt, bij wie onze broers en zussen gaan zitten, of jullie wel samen op de foto willen, wie het grootste cadeau geeft, welke oma er mee komt, aan wie we als eerste ons diploma en cijferlijst moeten laten zien en met wie van jullie we aan het eind van de avond naar huis gaan?”

Lees het gehele bericht op de website van Katholiek Nieuwsblad: