opGROEIsymposium 2017Rond het thema ‘Mijn kind, ik gun je het beste’ vindt zaterdag 23 sep­tem­ber 2017 het opGROEIsymposium plaats in Hilversum. Het symposium ondersteunt ouders en opvoeders die zelf seksuele opvoeding willen geven. opGROEIsymposium 2017Rond het thema ‘Mijn kind, ik gun je het beste’ vindt zaterdag 23 september 2017 het opGROEI­sym­posium plaats in Hilversum. Het symposium ondersteunt ouders en opvoeders die vanuit een gelovige kijk op het leven hun kinderen een seksuele opvoeding willen geven. Dat stelt de ouders / opvoeders in onze huidige samenleving voor een flinke uitdaging.

Sprekers

Tijdens het opGROEIsymposium gaan sprekers uit binnen- en buitenland in lezingen en workshops vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp ‘Mijn kind, ik gun je het beste’. Zo zal Birgit Kelle, Duits journaliste, publiciste en voorzitter van ‘Frau 2000plus’, het thema bespreken in relatie tot de gendervraagstukken die zo actueel zijn in onze samenleving. Lambert Hendriks, priester en docent moraaltheologie, gaat in op de inhoud en achtergronden van de seksuele moraal van de katholieke Kerk. En Gert-Jan Segers, fractievoorzitter ChristenUnie, levert vanuit de politiek een bijdrage.

Workshops

In de middag zullen er twee rondes workshops zijn waarbij in gesprek kan worden gegaan met Birgit Kelle, Monica Mertens-Mom zal spreken over weerbaarheid, Judith van Hoof en Flora Oor tips zullen geven over de seksuele opvoeding van jonge kinderen, Martijn en Veroniek Christ spreken over sociale media en Yvonne Koopman en Monique Dankers zullen spreken over seksuele opvoeding op school.

Organisatie

De organisatie van het symposium is in handen van een aantal particulieren en enkele organisaties die actief zijn op het gebied van gezin & opvoeding, waaronder Samuel Advies, Instituut voor Huwelijk en Gezin (IHGO), Centrum voor Huwelijk & Gezin (CHG) van Bisdom Roermond en het Centrum voor Parochiespiri­tua­li­teit (CPS).

Details

Wat: opGROEIsymposium
thema: ‘Mijn kind, ik gun je het beste’ – De uitdaging van de seksuele opvoeding
wanneer: Zaterdag 23 september 2017
waar: Sint-Annagebouw, Sint Vitusstraat 1, Hilversum
tijd: 10.00 uur – inloop
10.30 uur – start programma
16.30 uur – slot met borrel
prijs: € 25,- p.p.
website: www.opgroei­symposium.nl