Open brief aan gescheiden oudersVandaag kregen we een brief onder ogen van de website Villapinedo.nl. “Deze brief is een ‘wake-upcall’ voor alle gescheiden ouders. Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen in Nederland te maken met een scheiding.” Vandaag kregen we een brief onder ogen van de website www.villapinedo.nl. “Deze brief is een ‘wake-upcall’ voor alle gescheiden ouders. Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen in Nederland te maken met een scheiding.”

Open brief aan gescheiden ouders“In de praktijk blijkt maar al te vaak dat er tijdens en zeker ook na dit proces te weinig aandacht bestaat voor de gedachten en gevoelens van kinderen. Om hier verandering in te brengen heeft Villa Pinedo samen met jongeren een open brief opgesteld.”

De brief is interessant omdat ze geschreven is vanuit het perspectief van het kind. Daarbij wordt treffend de vinger op de zere plek gelegd. “We willen ZÓ graag allebei onze ouders in ons leven.”

De brief zou nog een extra dimensie kunnen krijgen wanneer ze niet van het voldongen feit van een scheiding uit zou gaan en de optie om bij elkaar te blijven en hulp te zoeken om aan het huwelijk te werken ook zou zijn aangedragen. Wanneer tijdig hulp, zoals huwelijksbemiddeling, wordt gezocht, hoeft het vaak niet op een scheiding uit te lopen.