ScheidingskinderenIn de aanloop naar de Kindertop op 6 juni, waar minister Rouvoet van Jeugd en Gezin zijn beleidsprogramma presenteert, bracht hij op 2 mei een werkbezoek aan de (justitiële) jeugdzorg in Overijssel. In Zwolle ontving hij het eerste exemplaar van het boek ‘Scheidingskinderen’ uit handen van onderzoeker en schrijver Ed Spruijt.

Minister Rouvoet ging na een bezoek aan Almelo per bus naar Zwolle waar hij een bezoek bracht aan het Omgangshuis Zwolle. In het Omgangshuis kunnen kinderen van gescheiden ouders onder begeleiding van professionals contact hebben met de ouder bij wie ze niet wonen en die ze soms al lange tijd niet gezien hebben. Doel van het Omgangshuis is om samen met de ouders toe te werken naar een zelfstandige omgangsregeling. Dit is een samenwerkingsproject van Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Raad voor de Kinderbescherming. Bij Bureau Jeugdzorg Overijssel werd de minister daarna verder geïnformeerd worden over het belang van het Omgangshuis Zwolle.

Minister Rouvoet ontving het eerste exemplaar van het boek ‘Scheidingskinderen’ dat hij overhandigd kreeg van schrijver Ed Spruijt. Spruijt heeft onderzocht dat jaarlijks 70.000 kinderen te maken krijgen met een echtscheiding en dat deze kinderen 2x zoveel problemen vertonen dan kinderen uit intacte gezinnen. (KN)

Zie ook: Gezin in de belangstelling