Onvruchtbaarheid is te behandelenOnvruchtbaarheid is een toenemend probleem. Een op de zes stellen ondervindt moeilijkheden bij het zwanger raken en zoekt hulp. Het tot nu toe in Nederland onbekende vruchtbaarheidsprogramma FertilityCare kan paren helpen op natuurlijke wijze zwanger te raken. Onvruchtbaarheid is een toenemend probleem. Een op de zes stellen ondervindt moeilijkheden bij het zwanger raken en zoekt hulp. Met de hoopgevende vruchtbaarheidsmethode van FertilityCare kunnen veel vrouwen en (echt)paren geholpen worden om op natuurlijke wijze zwanger te raken.

Onvruchtbaarheid is te behandelen“Het onvruchtbaar zijn zien wij niet als een ziekte, maar als een symptoom van een te behandelen afwijking.” Dat zegt de Amerikaanse Ann Prebil, een van de grondleggers van het programma, deze week in Katholiek Nieuwsblad. De tot nu toe in Nederland onbekende methode richt zich op het waarnemen en verbeteren van de cyclus van de vrouw. Enerzijds leert de vrouw haar vruchtbare dagen te herkennen. Anderzijds krijgt zij, door haar gericht te behandelen, een gezonde cyclus, waardoor de kans op een gezonde en betrouwbare natuurlijke zwangerschap ontstaat.

In de Verenigde Staten volgen stellen het programma veelal in verband met gezinsplanning, in Europa wenden veel stellen die onvruchtbaar lijken zich tot het FertilityCare-programma. De uitstekende resultaten worden ook behaald bij stellen die vergeefs geprobeerd hebben met behulp van een kunstmatige methode (IVF of ICSI) zwanger te raken. Het Vaticaan ondersteunt het FertilityCare programma van harte, omdat de methode werkt naar een natuurlijke conceptie. (KN)

Lees het artikel in Katholiek Nieuwsblad