Ontbijten op schoolOp tweeduizend scholen gaan bijna een half miljoen kinderen vanaf maandagochtend een week lang samen ontbijten. Ze doen mee aan het Nationale Schoolontbijt.  Ontbijten op schoolOp tweeduizend scholen gaan bijna een half miljoen kinderen vanaf maandagochtend een week lang samen ontbijten. Ze doen mee aan het Nationale Schoolontbijt.

Schaatser Sven Kramer geeft om 08.30 uur het startschot voor het ontbijt in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het doel is om kinderen en ouders op het belang van een goed ontbijt te wijzen. De leerlingen krijgen brood met beleg, melk en fruit op school.

Het Nationale Schoolontbijt werd in 2003 geïntroduceerd door de Stichting Bakkerij Imago (SBI). Dit samenwerkingsverband van enkele industriële bakkerijen wilde met het ontbijt 'het imago van brood een positieve impuls geven'. Daarnaast wil de SBI aandacht vragen voor het eten van gezonde voeding in het algemeen.

Aan het eerste nationale ontbijt deden vijf scholen mee. Een jaar later waren dat er tachtig. Het aantal scholen dat nu meedoet, is gestegen tot tweeduizend. (nu.nl)