Online kinderziekenhuisOm er voor te zorgen dat kinderen een bezoek aan 't ziekenhuis niet eng vinden, zijn de Isala Klinieken in Zwolle gestart met een online kinderziekenhuis. Zo kunnen kinderen zich op de website voorbereiden op een ziekenhuisbezoek of opname. Om er voor te zorgen dat kinderen een bezoek aan 't ziekenhuis niet eng vinden, zijn de Isala Klinieken in Zwolle gestart met een online kinderziekenhuis. Zo kunnen kinderen zich op de website voorbereiden op een ziekenhuisbezoek of opname.

Woensdag 10 maart werd op basisschool De IJsselhof in Zwolle Zuid het Isala online kinderziekenhuis gelanceerd. Een speciale Kinderambulance ging op bezoek om een lespakket te overhandigen en ter plekke werd de website gelanceerd.

Online  kinderziekenhuisEen bezoek aan het ziekenhuis is voor veel kinderen spannend. Om die spanning te verminderen, lanceerden de Isala klinieken dus het online kinderziekenhuis www.uitdokteren.com voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Op een speelse, leerzame en interactieve manier bereiden kinderen zich in het online ziekenhuis, samen met hun ouders, voor op een onderzoek of een opname in het echte ziekenhuis. Door alles zelf uit te zoeken, leren kinderen dat een bezoek aan het ziekenhuis niet eng is. En door allerlei opdrachten te maken, halen kinderen hun doktersdiploma. Hierbij is onderscheid gemaakt in twee leeftijdscategorieën, de onder- en de bovenbouw van de basisschool.

Veel aandacht is besteed aan de visualisatie van de site; de inrichting van de kamers en de uitwerking van de figuren zijn gebaseerd op de werkelijke situatie bij de Isala klinieken.

Daarnaast hebben de Isala klinieken ook het Uitdokterspel gemaakt voor leerlingen van groep 5 op basisscholen. Het Uitdokterspel is een levensgroot bordspel van meer dan 30 vierkante meter en kan zowel op het schoolplein als in de gymzaal gespeeld worden. Door het spel te spelen, leren kinderen wie er in een ziekenhuis werken en welke (onderzoeks)kamers er allemaal zijn.