j/m voor ouders - online opvoedcursusJ/M voor Ouders heeft zaterdag een online cursus Positief Opvoeden gelanceerd. In de cursus krijgen ouders gedurende twee weken per sms en e-mail verschillende tips en opdrachten. J/M voor Ouders heeft zaterdag een online cursus Positief Opvoeden gelanceerd. In de cursus krijgen ouders gedurende twee weken per sms en e-mail verschillende tips en opdrachten.

j/m voor ouders - online opvoedcursusOpvoeden kan een veeleisende klus zijn. Het valt niet altijd mee om voortdurend positief en opgewekt te blijven, schrijft het tijdschrift J/M voor Ouders op zijn website. Een van de grootste valkuilen is dat we vooral focussen op wat er níet goed gaat. Samen met opvoedcoach Tischa Neve heeft J/M een online cursus Positief Opvoeden ontwikkeld. In deze minicursus helpt Tischa Neve je om te letten op alles wat wél lukt. Na twee weken is het de bedoeling dat ouders hun kinderen meer positief stimuleren en minder aan het verbieden zijn. Onderwerpen die aan de orde komen: ontdek de leuke kanten van je kind, analyseer je eigen sterke en zwakke punten en hoe vind je de balans tussen opvoeden en vrije tijd.

Wat houdt de cursus in? Gedurende twee weken ontvang je per sms dagelijks een stimulerende tip van Tischa Neve. Daarnaast ontvang je per e-mail elke dag een praktische opdracht, met een link naar de cursuswebsite. Hier vind je achtergrondinformatie, praktische oefeningen en heldere instructiefilmpjes. Na twee weken merk je het resultaat: je stimuleert je kind in plaats van dat je steeds maar aan het verbieden bent. Wie wil dat nou niet?

Bij de lancering van de online cursus afgelopen zaterdag 7 november, hield kinderpsycholoog en opvoedcoach Tischa Neve een lezing over ‘Positief en creatief opvoeden’. Vooraf nam minister Rouvoet van Jeugd en Gezin de eerste digitale opvoedcursus in ontvangst.

www.jmouders.nl/cursus