Ongepaste voorlichting aan tienersEen Amerikaanse moeder heeft geprotesteerd tegen seksuele voorlichting op de school van haar 14-jarige zoon. Haar protest, en met haar dat van andere ouders, heeft ertoe geleid dat ouders volgend jaar een waarschuwing vooraf ontvangen over de geplande les.
Een Amerikaanse moeder heeft geprotesteerd tegen seksuele voorlichting op de school van haar 14-jarige zoon. Haar protest, en met haar dat van andere ouders, heeft ertoe geleid dat ouders volgend jaar een waarschuwing vooraf ontvangen over de geplande les.

Excuses

Ongepaste voorlichting  aan tienersIn een gemengde klas van de Shenandoah High School in Iowa verzorgde iemand van Planned Parenthood een voorlichtingsles over soa’s, seksueel overdraagbare aandoeningen. Hiervoor gebruikte zij een natuurgetrouwe 3D versie van het mannelijk geslacht om te laten zien hoe een condoom aangebracht moet worden. Bovendien, zo vertelt Colleen Dostal tegenover Fox News Radio, liet zij de kinderen met pluche beesten allerlei mogelijke standjes zien. Als moeder van een van de leerlingen pikte zij dat niet. “Als ik dit van te voren had geweten, had ik mijn zoon uit de klas gehaald of was ik erbij gaan zitten.” Zij protesteerde bij het hoofd van de school, die naar haar zeggen, ontsteld was en haar zijn excuses aanbood.

Verplicht

Colleen Dostal: “Ik begrijp dat bij wet is geregeld dat er seksuele voorlichting wordt gegeven, maar het is ook verplicht dat de ouders vooraf op de hoogte worden gesteld. En dat is niet gebeurd. Ik begrijp niet dat een volwassene aan een klas vol kinderen seksstandjes wil laten zien", vertelde ze. "Ik vind dat verschrikkelijk ongepast."
Enkele andere ouders besloten de zaak bij de directeur aanhangig te maken. Deze reageerde tegenover de World Herald dat hij evenveel positieve als negatieve reacties over de Planned Parenthood les had ontvangen. “Het is een politiek heet hangijzer, een religieus heet hangijzer en een ouderlijk heet hangijzer.” Het systeem sluit niet aan op wat ouders, de maatschappij en de school wil, “en toch moeten we het doen”.

Vooraf inlichten

Een van de ouders liet de World Herald weten dat het, wat hem betreft, “geen seksuele voorlichting was, maar een demonstratie van seksuele standjes". Vanuit Planned Parenthood is de les verdedigd als "gebaseerd op wetenschappelijke feiten". Wel heeft de organisatie toegezegd dat ouders en verzorgers volgend jaar vooraf op de hoogte worden gesteld van de geplande les.