Ongeboren tweeling redt moederHet leven van een moeder in Londen is gered door haar ongeboren tweeling. Dat bevestigen de artsen van de 35-jarige Michelle Stepney. Ongeboren tweeling redt moederHet leven van een moeder in Londen is gered door haar ongeboren tweeling. Dat bevestigen de artsen die bij de 35-jarige Michelle Stepney baarmoederhalskanker geconstateerd hadden.

De artsen vertelden haar dat door het trappelen van de tweeling de tumor losgeraakt was, zodat hij op tijd ontdekt kon worden. De medici adviseerden haar de baarmoeder te laten verwijderen en de kinderen te aborteren. Dat wees de vrouw af. Ze wilde het leven van de twee kinderen sparen en zichzelf na de geboorte laten opereren.

Na 33 weken werden Alice en Harriet via een keizersnede geboren. Ze waren gezond maar kaal, omdat hun moeder al een chemotherapie ondergaan had. “Toen ik de kinderen hoorde huilen, was dat het beste lawaai ter wereld’, vertelde Michelle. Vier weken later liet ze haar baarmoeder met de tumor verwijderen. “Op zekere dag zal ik mijn dochters vertellen, hoe ze het leven van hun moeder gered hebben,” aldus de moeder. (Kath.net)