Planned Parenthood ontmaskerd door Centre for Medical ProgressHoofdredacteur Henk Rijkers verbaast zich in zijn column in Katholiek Nieuwsblad van 2 september over de oorverdovende stilte rond de schokkende onthullingen over Amerika’s grootste abortusorganisatie Planned Parenthood. Hoofdredacteur Henk Rijkers verbaast zich in zijn column in Katholiek Nieuwsblad van 2 september over de oorverdovende stilte rond de schokkende onthullingen over Amerika’s grootste abortusorganisatie Planned Parenthood.

Obama’s stilte over Planned Parenthood

De gruwelen van de abortusindustrie – de Amerikaanse in dit geval – blijken nog erger dan gedacht. Zelfs universiteiten kopen ‘afval’ uit abortusklinieken op om vervolgens met de resten van de geaborteerde foetussen wetenschappelijke proeven te doen. Via transplantatie of injectie wordt menselijke weefsel overgebracht op muizen. Zo meer ‘mensachtig’ gemaakt, zijn het betere proefdieren om medicijnen en andere producten op uit te proberen. Tussenhandelaren verdienen er goed aan.

Planned Parenthood ontmaskerd door Centre for Medical ProgressHet is een recente onthulling die voortvloeit uit de video’s die het pro-life Centre for Medical Progress (CMP) in het geheim heeft gemaakt van onderhandelingen met vertegenwoordigers van Planned Parenthood, een grote organisatie die zich toelegt op het verspreiden van anticonceptiemiddelen en het aanbieden van abortus.

Organen ‘geoogst’

Planned Parenthood maakt zich zonneklaar schuldig aan orgaanhandel. De omstandigheid dat de organen ‘geoogst’ worden uit geaborteerde foetussen (een video toont hoe ze rustig uit elkaar gehaald en de organen gesorteerd worden) en vervolgens voor grof geld verkocht, maken het alleen maar verwerpelijker.

Steun aan Planned Parenthood opgezegd

De zes video’s – er zijn er mogelijk meer op komst – hebben een politieke strijd losgemaakt over de subsidies aan Planned Parenthood. Vijf staten hebben tot dusver hun financiële steun aan de abortusorganisatie opgezegd. Progressief Amerika doet zijn uiterste best de andere kant op te kijken.

Stilte president Obama

President Obama werd deze week gevraagd wat hij vond van het gruwelijke bijgeloof in Afrika, waar albino’s worden gedood om hun organen te gebruiken voor satanische rituelen. Daar sprak de president onmiddellijk zijn afkeer over uit: "Dat is knetter. Dat is waanzin. Dat is wreed”, riep hij uit. Maar over de video’s zwijgt hij nog altijd als het graf. Het is een stilte die hem steeds meer valt aan te rekenen.

‘Sciencefiction griezelroman’

“Nog maar een paar jaar geleden zou de gedachte om baby’s te aborteren, hun lijkjes te verkopen en hun organen in muizen te kweken, hebben geklonken als een of andere sciencefiction griezelroman”, zegt Troy Newman, voorzitter van de pro-life organisatie Operation Rescue. “Nu is deze praktijk in het geheim gegroeid tot een alledaagse gebeurtenis. Er zijn ethische schendingen – en hoogstwaarschijnlijk criminele handelingen – op elk niveau van deze corrupte bedrijfstak.”

Moreel keerpunt?

Neurochirurg en blogger Michael Egnor hoopt echter dat de video’s een moreel keerpunt zullen forceren in het publieke bewustzijn. Hij herinnert aan William Wilberforce (1759-1833), de Britse politicus en vrome evangelicale Anglicaan, die een jarenlang gevecht leverde tegen de slavenhandel. Maar “Wilberforce vernietigde niet alleen de slavenhandel”, aldus Egnor. “Hij delegitimeerde de slavernij.”

Zullen de video’s en het schandaal dat ze verwekken abortus net zo definitief onverdedigbaar maken? Laten we daarop hopen en ervoor bidden.

(Katholiek Nieuwsblad)