Noveen van Eucharistische Aanbidding voor de gezinssynodeIn Rome is een Noveen van Eucharistische Aanbidding gelanceerd ter voorbereiding op de gezinssynode in oktober. Het idee is dat negen maanden lang, steeds op de eerste donderdag, zoveel mogelijk mensen deze Aanbidding houden. In Rome is een Noveen van Eucharistische Aanbidding gelanceerd ter voorbereiding op de gezinssynode in oktober. Het idee is dat negen maanden lang, steeds op de eerste donderdag, zoveel mogelijk mensen deze Aanbidding houden.

Noveen van Eucharistische Aanbidding voor de gezinssynodeDe twee initiatiefnemers, Christine McCarthy en Diane Montagna, hebben de ‘Vereniging van Eucharistische Aanbidding voor de Synode over het Gezin 2015’ opgericht omdat, in hun ogen, er zelden zo’n belangrijke bijeenkomst van synodevaders is geweest rond dit onderwerp. Juist die zaken die van cruciaal belang zijn voor het leven van de Kerk en voor de maatschappij zullen aan de orde komen, met name die over het huwelijk. En omdat de paus ook de lekengelovigen uitdrukkelijk heeft opgeroepen te bidden voor deze synode, hebben de dames dit initiatief gelanceerd.

Christine McCarthy, schrijfster, en Diane Montagna, journaliste en schrijfster, nodigen clerici (diakens, priesters en bisschoppen), religieuzen en alle gelovigen over de hele wereld uit deel te nemen. De eerste keer vond plaats op donderdag 5 februari 2015 en zal vervolgens elke eerste donderdag van elke maand zijn. De laatste keer valt op 1 oktober, het feest van de H. Theresia van Lisieux. Drie dagen later start dan de synode.

Iedereen die wil deelnemen kan op de site http://adorationforsynod2015.blogspot.it/ meer informatie vinden. Er is ook een facebookpagina aan het initiatief gelinkt. Op de site wordt men aangespoord op de aangewezen dagen Aanbidding te organiseren / houden al naar gelang ieders eigen mogelijkheden en omstandigheden.

De dagen dat de noveen plaatsvindt zijn de donderdagen:

  • 5 februari (St. Agatha)
  • 5 maart (Tweede donderdag van de vasten)
  • 2 april (Witte Donderdag) *
  • 7 mei (Vijfde donderdag van Pasen)
  • 4 juni (Sacramentsdag)
  • 2 Juli (13de Donderdag door het jaar)
  • 6 augustus (Transfiguratie)
  • 3 september (St. Gregorius de Grote)
  • 1 Oktober (St. Theresia van Lisieux)

* Omdat deze datum op Witte Donderdag valt, wordt de gelovigen gevraagd gewoon de normale rituelen van de kerk voor die dag te volgen. Er is dan altijd Eucharistische Aanbidding na de Witte Donderdagviering, de herdenking van het Laatste Avondmaal en instelling van de Eucharistie.

Links