Nederlandse BisschoppenconferentieTerwijl de Belgische bisschoppen­conferentie de vragen­lijst tbv de komende gezins­synode online hebben gezet, beraden Nederlandse bisschoppen zich nog over hoe ze in Nederland een vragen­lijst zullen verspreiden. Nederlandse BisschoppenconferentieTerwijl de Belgische bisschoppenconferentie de vragenlijst tbv de komende gezinssynode online hebben gezet, beraden Nederlandse bisschoppen zich nog over hoe ze in Nederland een vragenlijst zullen verspreiden.

In gedachten het verzoek van kardinaal Baldisseri om de eerdere vragenlijst niet als een enquête onder de bevolking uit te zetten, lijkt een online enquête niet het meest geëigende middel. De bevraging is nadrukkelijk niet een opiniepeiling, die niet in overeenstemming is met het doel en de praktijk van de synode. Het gaat om het in kaart brengen van de pastorale praktijk rond huwelijk en gezin.

Zodra er meer bekend is over hoe de Nederlandse bisschoppenconferentie de bevraging gaat aanpakken, zullen we er hier verslag van doen.