Opgroeisymposium 2017Nog 10 dagen… en dan is het op­GROEI­sym­po­sium! Het opGROEI­symposium ondersteunt ouders en opvoeders die vanuit een gelovige kijk op het leven hun kinderen een seksuele opvoeding willen geven. Opgroeisymposium 2017Nog 10 dagen… en dan is het opGROEIsymposium! Het op­GROEI­symposium ondersteunt ouders en opvoeders die vanuit een gelovige kijk op het leven hun kinderen een seksuele opvoeding willen geven.

Je wilt dat je kind tot een geluk­kige volwassene opgroeit en seksualiteit in zijn/haar leven de plaats krijgt zoals door God bedoeld. In de opvoeding leg je daar de basis voor en dat is een hele uitdaging.

Details

wanneer:   Zaterdag 23 september 2017
thema:   ‘Mijn kind, ik gun je het beste’ – De uitdaging van de seksuele opvoeding
waar:   Sint-Annagebouw, St. Vitusstraat 1, Hilversum
tijd:   Vanaf 10 uur inloop, start programma 10.30 uur, slot 16.30 uur met borrel
Prijs:   € 25,- p.p.

Lezingen en Workshops

Hoofdsprekers zijn de Duitse journaliste Birgit Kelle, priester Lambert Hendriks en politicus Gert-Jan Segers. Zij spreken over de gendertheorie, de seksuele moraal van de Kerk en de rol van de politiek. In de middag zijn er workshops, die deze keer nog praktische en interactiever zijn dan voorgaande jaren. Onderwerpen zijn: Tips voor de seksuele opvoeding van jonge kinderen (0-12 jaar), Sociale media: do’s and dont’s (gericht op 11+), Seksuele opvoeding op school en Weerbaarheid: voor kinderen én ouders. Ook is er de gelegenheid om met Birgit Kelle in gesprek te gaan.

We stellen aanmelden zeer op prijs in verband met de organisatie van de koffie/thee en lunch.

Tot ziens op de 23e in Hilversum