Nieuwsportaal Vaticaan News.vaPaus Benedictus XVI heeft dinsdag 28 juni de nieuwe website News.va gelanceerd. Hiermee staat al het nieuws van het Vaticaan over­zich­te­lijk bij elkaar. Tege­lijker­tijd zijn nieuwe accounts op Twitter en Facebook in gebruik genomen. Paus Benedictus XVI heeft dinsdag 28 juni de nieuwe website News.va gelanceerd. Hiermee staat al het nieuws van het Vaticaan overzichtelijk bij elkaar. Tegelijkertijd zijn nieuwe accounts op Twitter en Facebook in gebruik genomen.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsportaal Vaticaan News.vaNews.va biedt een overzicht van de belangrijkste nieuwsberichten van Vaticaanse media: de krant L‘Osservatore Romano, Radio Vaticana, de pers- en informatiediensten van het Vaticaan, het missiepersbureau Fides en Centro Televisivo Vaticano (CTV), de televisieomroep van het Vaticaan.

Het gaat om de eerste multimediale portal van het Vaticaan die ook via mobiele apparaten kan worden benaderd. “We willen iedereen de kans geven nieuws uit het Vaticaan direct en op een moderne en toegankelijke manier te ontvangen”, aldus aartsbisschop Claudio Maria Celli, voorzitter van de Pauselijke Raad voor Sociale Communicatie. “Dit initiatief moet ook de interne communicatie versterken. De verschillende afdelingen weten zo van elkaar waar zij mee bezig zijn. Zo kunnen ze een meer samenhangende boodschap verspreiden.”

Streams

Ook brengt het portaal live video- en audiostreams van belangrijke gebeurtenissen zoals toespraken van de paus, buitenlandse reizen en andere belangrijke evenementen. De site wordt drie keer per dag aangepast. Momenteel wordt het nieuws alleen in het Engels en Italiaans aangeboden. Later komen daar ook andere talen bij.

Internetpresentie

Het Vaticaan is de laatste jaren steeds actiever bezig met zijn aanwezigheid op het internet. Zo werd eerder al een Facebook-applicatie gelanceerd en heeft de paus een eigen kanaal op de videowebsite YouTube. Onlangs onderging de officiële site van het Vaticaan www.vatican.va een transformatie.

Sociale Media

Volg de paus nu ook via Twitter en Facebook: