Bewust Katholiek - De DoopBerichtten we in maart van dit jaar al over het nieuwe video-initiatief Bewust Katholiek met een eerste video over de doop, inmiddels zijn drie sacramenten prachtig uitgebeeld: Doop, Eucharistie en Vormsel. Berichtten we in maart van dit jaar al over het nieuwe video-initiatief Bewust Katholiek met een eerste video over de doop, inmiddels zijn drie sacramenten prachtig uitgebeeld: Doop, Eucharistie en Vormsel.

De Doop

Waarom laten mensen zichzelf of hun kinderen dopen? Hoe ziet een doopviering eruit? Wat is erfzonde? Gaan alle gedoopte mensen naar de hemel? Bekijk het filmpje en vind antwoord op deze en vele andere vragen over de doop.

De Eucharistie

Waarom gaan mensen op zondag naar de mis? Hoe kan ik Christus ontmoeten in een eucharistieviering? Wordt dat stukje brood écht het lichaam van Christus? Wie mogen de communie ontvangen?

Het Vormsel

Wat is het vormsel? Welke opdracht krijg ik mee als ik gevormd ben? Wat kan de Heilige Geest voor mij betekenen? Zie je verschil bij iemand voor dat hij gevormd is, en erna?

YouTube-kanaal

Houd het YouTube-kanaal in de gaten voor meer video’s. (vergeet ook niet een bemoedigende e-mail te sturen als je dit initiatief een warm hart toedraagt!)