Pure WomanhoodHet internet is weer een mooie en veel­be­lo­vende website en FB-pagina rijker: Purewomanhood. Het is een website voor en door katho­lieke vrouwen gericht op de bijzondere waarde en taken van de vrouw in het leven. Het internet is weer een mooie en veelbelovende website en FB-pagina rijker: Purewomanhood. Het is een website voor en door katholieke vrouwen gericht op de bijzondere waarde en taken van de vrouw in het leven.

Pure Womanhood“Pure womanhood, iets waartoe wij allemaal geroepen zijn. JIJ bent waardevol, Zijn kostbare Dochter! Ben je je er van bewust dat je de prachtige taak en verantwoordelijkheid hebt gekregen om Gods liefde uit te dragen? Wij dagen je uit om samen met ons te ontdekken hoe wij Zijn Dochter kunnen zijn, en hoe wij dit in ons dagelijks leven kunnen laten zien. Dit is voor iedereen verschillend, maar we kunnen elkaar wel helpen om erachter te komen wat jouw persoonlijke weg met en naar God is.”

Het is een primair een blog, geschreven door de katholieke studentes Lidwine Buirma en Chiara van Voorst uit Nederland, ondersteund door de voor lezers van Katholiekgezin.nl bekende kapelaan Luc Simons. “Het doel van de blogs is om elkaar te bemoedigen in het zijn van Gods kostbare Dochters!”

Op de site staan naast een wekelijkse blog ook een beschrijving van de Heilige Agnes, gekozen als patrones van de site, speciale gebeden, boeken, films, video's en ruimte voor blogbijdragen van derden. Ook voor vragen kun je terecht bij de site.

Behalve de website is ook een Community pagina opgezet op Facebook. Intussen heeft deze pagina al 130 likes gescoord – niet allemaal vrouwen. Like deze pagina, als je geïnteresseerd bent in dit initiatief!