Nieuwe Oostenrijkse partij Die ChristenDe nieuwe Oostenrijkse partij Die Christen zorgt voor een verrassing door bij de eerstkomende provinciale verkiezingen begin maart in 20 van de 21 kiesdistricten van Neder Oostenrijk mee te doen. De nieuwe Oostenrijkse partij Die Christen zorgt voor een verrassing door bij de eerstkomende provinciale verkiezingen begin maart in 20 van de 21 kiesdistricten van Neder Oostenrijk mee te doen.

Nieuwe Oostenrijkse partij Die ChristenIn totaal hebben 1500 personen voor het aantreden van de partij bij de verkiezingen gestemd, waarmee het wettelijke gevraagde aantal ruim werd overschreden. Kandidaat voor de partij is onder andere Dietmar Fisher van Human Life International.

Zwaartepunten van het partijprogramma zijn: huwelijk en gezin, opvoeding en vorming, bescherming van het leven en cultuur. De partij wijst erop dat het huwelijk “geen ouderwets levensmode is, maar, ondanks de dwalingen van de laatste decennia, de kiemcel van de samenleving”. Het ‘homohuwelijk’ wordt duidelijk afgekeurd, aangezien “deze samenlevingsvorm de maatschappij schaadt en in tegenspraak is met het christelijke mensbeeld”. Man en vrouw puur als “gender” beschouwen en de daaruit volgende gelijkstelling is volgens de partij gevolg van het “zinloze feminisme van het stenen tijdperk in de vorige eeuw”. (Kath.net)