Rooms-Katholieke school John Henry Newman voor basis- en voortgezet onderwijsDe gemeente Amsterdam wil vier nieuwe gesubsidieerde scholen oprichten en heeft de mogelijkheid geboden om hiervoor plannen in te dienen. Door de stichting John Henry Newman is een plan ingediend voor een katholieke school. De gemeente Amsterdam wil vier nieuwe gesubsidieerde scholen oprichten en heeft de mogelijkheid geboden om hiervoor plannen in te dienen. Door de stichting John Henry Newman is een plan ingediend voor een katholieke school waar weer echt wat wordt gedaan aan de katholieke identiteit.

Anna Plakas van stichting John Henry Newman plaatste een oproep op Facebook om steun te vragen voor dit initiatief:

Rooms-Katholieke school John Henry Newman voor basis- en voortgezet onderwijs Het volledige plan (#105) is te lezen op de onderstaande site. Dit is een unieke kans om tot de oprichting van een nieuwe gesubsidieerde katholieke school te komen, aangezien het oprichten van nieuwe scholen in Nederland vrijwel onmogelijk is.

Er zijn in het totaal 127 plannen ingediend en er is een selectieprocedure in een aantal rondes om te bepalen welke plannen uitgewerkt kunnen worden. In de eerste ronde wordt via een publieksstemming bepaald welke plannen doorgaan naar de tweede ronde. Als we door kunnen, is dit wellicht het begin van nieuw katholiek onderwijs in Nederland. Stemmen is dus erg belangrijk en dit kan tot 23 augustus via de volgende link:

Zouden jullie op dit plan willen stemmen en dit verzoek aan zoveel mogelijk mensen willen doorsturen? Het zou zonde zijn als we deze kans niet zouden kunnen benutten om weer tot de oprichting van een ‘echte’ RK-school te komen omdat de katholieken het laten afweten bij de publieksstemming. Als je actief betrokken wilt worden bij dit plan (nieuwe katholieke school in Amsterdam), laat het me dan weten.

Anna Plakas
Facebook.com/JHNewmanSchool