catechesesite.nlDe afdeling Catechese van het bisdom Roermond heeft een nieuwe catechesesite gelanceerd. Met de breed opgezette site wil het bisdom proberen de bezoeker wegwijs te maken in de uitgebreide wereld van geloofsonderricht.
De afdeling Catechese van het bisdom Roermond heeft een nieuwe catechesesite gelanceerd. Met de breed opgezette site wil het bisdom proberen de bezoeker wegwijs te maken in de uitgebreide wereld van geloofsonderricht.

catechesesite.nl Op de site zijn niet alleen definities over catechese te vinden, beschrijvingen van inzichten die tekenend zijn voor de catechese van vandaag of kerkelijke documenten met betrekking tot de catechese, maar ook you-tube filmpjes die mensen willen binnenleiden in de wereld van het geloof, een poll waarin de mening van de bezoeker op actuele onderwerpen wordt gevraagd, nieuws rond catechese-items, héél véél links en ook een kalender waarop de vele geloofscursussen die in het bisdom worden gegeven, staan vermeld.

Veel antwoorden zijn rechtstreeks op de site te vinden zijn, maar er zijn ook veel doorverwijzingen naar elders te vinden. Hoe het ook zij, het kan bijna niet anders dan dat de bezoeker zijn catechetische weg via deze site weet te vinden. Ook kan de bezoeker op de site een presentatie vinden van een aantal boeken waarin het wezen van het katholieke geloof wordt gepresenteerd, bijbels voor kinderen en volwassenen, spellen voor jong en wat ouder en geloofsprojecten voor diverse doelgroepen.

De site is te vinden via de bisdomwebsite van bisdom Roermond www.bisdom-roermond.nl , bij pastorale afdelingen maar ook rechtstreeks te bezoeken via www.catechesesite.nl