Nieuw leven voor Humanae VitaeVeertig jaar na het verschijnen van de encycliek Humanae Vitae vertellen een katholiek echtpaar en deskundigen in Katholiek Nieuwsblad van deze week hoe deze in der tijd verguisde encycliek voor hen is gaan leven. Aanvullende informatie is volop te vinden op deze site, onder andere onder de rubrieken Huwelijk en Gezin.
Nieuw leven voor Humanae VitaeToen paus Paulus VI veertig jaar geleden zijn encycliek Humanae Vitae over de christelijke geboorteregeling publiceerde, was de wereld te klein. Veertig jaar later blijkt de encycliek geen dode letter te zijn. Jonge katholieke echtparen van nu beginnen te ontdekken dat de verguisde encycliek allereerst gaat over hun onderlinge relatie en die met God. En waarom anticonceptie daarin wezensvreemd is.

De door paus Paulus voorspelde morele verwording is genoegzaam bekend. Katholiek Nieuwsblad  vroeg een priester, een jong echtpaar en een huwelijksconsulente naar hun ervaringen met de verguisde leer van Humanae Vitae.

Lees het artikel en de getuigenissen.

Op deze site staat onder andere in de rubrieken Huwelijk en Gezin een veelheid aan aanvullende informatie, achtergronden en recente publicaties. Ook is er een uitgebreid deel over de Natuurlijke geboorteregeling.