GriendVersuft werp ik een blik op de wekker. 5.15 uur. Onwetend van de bloedstollende situatie waarin ik mij blijkbaar bevind, slaapwandel ik naar de kamer van onze oudste zoon. Die ligt al schreeuwend en vechtend mij te redden van een gevaarlijk monster. "Wat is er aan de hand?", vraag ik… Versuft werp ik een blik op de wekker. 5.15 uur. Onwetend van de bloedstollende situatie waarin ik mij blijkbaar bevind slaapwandel ik naar de kamer van onze oudste zoon. Die ligt al schreeuwend en vechtend mij te redden van een gevaarlijk monster. "Wat is er aan de hand?", vraag ik. "Ga weg, stoute leeuw!" gilt hij. Ik probeer hem vergeefs tot rust te manen, maar hij zit echt helemaal in zijn droom. Pas nadat ik hem rechtop gezet en stevig geknuffeld heb, wordt hij wakker en ontdekt hij dat mama er nog best goed uitziet voor een net opgegeten moeder.

GriendTja, de fantasie van onze oudste slaat een beetje op hol de laatste weken en dat levert soms voor hem angstige, en soms ook wel hilarische momenten op. Zijn grote dierenliefde helpt hem daar niet zo bij. Aangezien hij zowat een wandelende encyclopedie der dieren lijkt, kan het zomaar gebeuren dat meneer 's ochtends naar mama komt met de mededeling dat hij zojuist is natgespoten door de slurf van een tapir (!) of er een octopus onder de dekens lag. Wanneer papa thuiskomt van zijn werk, vraagt hij of papa nog koffervissen heeft gezien. Of vlindervissen dan? Omdat zeedieren zijn grote interesse hebben, heeft papa laatst via de krant een enorm fotoboek (met dvd) over het leven in de oceaan besteld. Ademloos heeft hij zitten kijken. "Is dat nou een griend?", vroeg ie.

We grinniken wat af met onze bijna-kleuter. Hij is niet de enige die met verwondering en verbazing naar het rijk der dieren heeft zitten kijken. Hoe krijg je het in hemelsnaam toch bedacht? Gods fantasie moet eindeloos groot zijn. De nachtmerrie hebben we trouwens inmiddels toch bezworen. Nadat we alle denkbeeldige leeuwen en tijgers een flinke denkbeeldige klap verkocht hebben, sloten we ze op in een denkbeeldig hok. En zo kunnen we allebei weer rustig slapen.

"Hoeveel wij ook zeggen, wij schieten tekort.
De slotsom van onze woorden is: Hij is het al.
Waar vinden wij de kracht om Hem te loven?
Want Hij is groter dan al zijn werken."
Wijsheid van Jezus Sirach 43:27-28

Tip?

Heb jij ook een tip of een positieve ervaring met het aanleren van delen, iets over hebben voor een ander of offertjes brengen voor Jezus? Mail het naar info@katholiekgezin.nl

Blog Sanne