Nederlandse man heeft laagste kinderwensVan de mannen in Europa heeft de Nederlandse man de meeste moeite zich te settelen. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat Discovery Channel vandaag (vrijdag) presenteert. Van de mannen in Europa heeft de Nederlandse man de meeste moeite zich te settelen. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat Discovery Channel vandaag (vrijdag) presenteert.

Het onderzoek, dat is gehouden onder zeventienduizend mannen in vijftien Europese landen, concludeert dat de hedendaagse man moeite heeft zijn rol in het leven te bepalen. Het is de meest grootschalige studie die ooit naar de Europese man werd uitgevoerd.

Settelen

Nederlandse man heeft laagste kinderwensZo blijkt dat de Nederlandse mannen, van alle mannen in Europa, financieel het langst op hun ouders teren. En in vergelijking met andere mannen in Europa heeft de Nederlander de meeste moeite om zich te ‘settelen’. De gemiddelde leeftijd waarop een man in Nederland een huis koopt of een kind krijgt, ligt ver boven de dertig, zo meldt het onderzoek. Nederlandse mannen trouwen gemiddeld rond hun dertigste. Het bezitten van een huis vinden ze minder belangrijk dan Europese seksegenoten.

Kinderwens

De kinderwens van mannen in Nederland is het laagst van alle mannen in Europa. Van alle zaken in het leven steken zij de minste tijd in hun gezin. De zorg voor vrouw en kind staat volgens het onderzoek onder aan de prioriteitenlijst van de Nederlandse man.

Type

Vier typen mannen worden onderscheiden. Het type ‘Het draait om mij’ komt volgens het onderzoek met 43 procent het meest voor in Nederland. Mannen die tot dit type horen, stellen zichzelf boven relaties en zijn minder dan anderen gericht op hun familie.
De ‘onder druk staande kostwinner’ komt het meeste voor in Roemenië. Van de Roemeense mannen heeft 72 procent een conservatieve kijk op hun rol in het gezin en de maatschappij.
 

Modern

Zweedse mannen zijn vaak ‘Modern en onder controle’. In Zweden is 57 procent van de mannen in staat verschillende verplichtingen na te komen.
Veertien procent van de Europese mannen is volgens het onderzoek ‘Niet bindend’. Dat zijn mannen die leven met de dag en serieuze verantwoordelijkheden en verplichtingen uit de weg gaan. (Nu.nl)