Wereldgezinsdagen MexicoHet Nederlandse echtpaar Arnold en Sonja van Berkel neemt volgende week deel aan de Wereldgezinsdagen in Mexico. Zij houden een dagboek bij over het congres en de omringende festiviteiten.
Het Nederlandse echtpaar Arnold en Sonja van Berkel neemt volgende week deel aan de Wereldgezinsdagen in Mexico. Zij houden een dagboek bij over het congres en de omringende festiviteiten.

Wereldgezinsdagen MexicoDe Wereldgezinsdagen zijn een initiatief van het Vaticaan en worden dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. De editie van dit jaar vindt plaats in Mexico-stad van 16 t/m 19 januari en draagt als thema ’Het gezin als leraar van menselijke en christelijke waarden’. Deze grote bijeenkomst van naar verwachting een miljoen mensen wordt vooraf gegaan door een congres dat al op 13 januari aanvangt.

Vanuit Nederland neemt mgr. A. Hurkmans als referent voor Huwelijk en Gezinszaken vanuit het bisdom Den Bosch deel aan het evenement in Mexico. Namens het bisdom Haarlem-Amsterdam vertrekt het echtpaar Arnold en Sonja van Berkel. Dit echtpaar, dat onlangs in het huwelijk trad, zal een online dagboek bijhouden van hun belevenissen op het congres en de festiviteiten op een Blog op de site van de Hoeksteen, de afdeling Huwelijk en Gezin van Bisdom Haarlem-Amsterdam. 

De meest recente Wereldgezinsdagen vonden plaats in Valencia (Spanje). Paus Benedictus XVI ging er voor in de slotviering. Eerdere edities vonden plaats in Rome (1994 en 2004), Rio de Janeiro (1997) en Manilla (2003).(CWN)

Toespraken van de paus tijdens de Wereldgezinsdagen in Valencia staan in deze brochure.