Tradition, Family & PropertyNederland ontbeerde lang een organisatie voor de verdediging van de christelijke beschaving van het land. Vanaf volgende week is dat anders. Dan wordt in Nijmegen de stichting Civitas Christiana opgericht. Nederland ontbeerde lang een organisatie voor de verdediging van de christelijke beschaving van het land. Vanaf volgende week is dat anders. Dan wordt in Nijmegen de stichting Civitas Christiana opgericht.

Tradition, Family & PropertyDeze nieuwe stichting zal gelieerd zijn aan TFP (het internationale netwerk van katholieke lekenbewegingen voor traditie, gezin en bezit (Tradition, Family & Property) gebaseerd op het gedachtegoed van de Braziliaanse cultuurfilosoof en historicus prof. Plinio Corrêa de Oliveira.

De nieuwe stichting wil de christelijke traditie van Nederland verdedigen op basis van de katholieke sociale en morele leer. Dat betekent het verdedigen van het gezin in de vorm van het huwelijk tussen man en vrouw en de bescherming van het leven vanaf de conceptie tot aan de natuurlijke dood.
 
De stichting wil ook in het geweer komen tegen vormen van staatsindoctrinatie, onder meer via het onderwijs. Zij stelt daar het recht van ouders tegenover om hun kinderen op te voeden volgens de eigen overtuiging. (Katholiek Nieuwsblad)

Meer informatie

Meer informatie over de organisatie Tradition, Family & Property staat op de Amerikaanse website: