Het Nationaal SchoolontbijtZo'n half miljoen kinderen op 2500 scholen nemen deze week deel aan het Nationale Schoolontbijt, dat alweer voor de negende keer plaatsvindt. Allemaal bedoeld om het belang van een goed, dagelijks ontbijt te onderstrepen. Zo'n half miljoen kinderen op 2500 scholen nemen deze week deel aan het Nationale Schoolontbijt, dat alweer voor de negende keer plaatsvindt. Allemaal bedoeld om het belang van een goed, dagelijks ontbijt te onderstrepen.

Het Nationaal SchoolontbijtHet Nationaal Schoolontbijt, van 31 oktober tot en met 4 november, draagt het plezier en het belang van ontbijten breder uit dan ooit. Op RTL8 doet Telekids dagelijks om 16.35 uur verslag van dit landelijke ontbijtevenement. Het programma kijkt terug op de festiviteiten van die ochtend. Bijvoorbeeld de officiële opening, het Binnenhofontbijt met politici en de kinderen die op de basisscholen samen ontbijten. In het TV-programma is ook aandacht andere gerelateerde onderwerpen: de herkomst van brood, BN'ers en kinderen ontbijten samen met culinair avonturier René Pluijm en hij speelt een kennisquiz met scholieren.

Daarnaast is er een compleet nieuwe website, actieve inzet van social media en nieuw lesmateriaal, waaronder een voorleesboek en een interactieve film. Via een grote campagne op internet en in populaire magazines bereikt de ontbijtboodschap ook honderdduizenden ouders van jonge kinderen.

Kijk op www.schoolontbijt.nl voor alle informatie.