Motherhood Matters“Onze cultuur en onze economie zorgen ervoor dat moeders het te druk hebben om goed voor hun kinderen te zorgen, waardoor de heiligheid van die taak bijna is weggevaagd.” Dat zegt de Canadese Dorothy Pilarski die onlangs het boek Motherhood Matters publiceerde. “Onze cultuur en onze economie zorgen ervoor dat moeders het te druk hebben om goed voor hun kinderen te zorgen, waardoor de heiligheid van die taak bijna is weggevaagd.” Dat zegt de Canadese Dorothy Pilarski die onlangs het boek Motherhood Matters (Moederschap doet ertoe) publiceerde.

Motherhood Matters“De druk op moeders is zo groot dat haar diepste wezen, haar waardigheid, uit haar geperst wordt.”

Het boek is een verzameling van anekdotes, gebeden en citaten om katholieke moeders te bemoedigen. Veel van de inhoud heeft te maken met de afgelopen vijftien jaar waarin Dorothy maandelijks een groep moeders ontving in haar huis.

“We komen iedere maand samen en beginnen dan met het bidden van de rozenkrans, daarna hebben we een spreker en na afloop kunnen we bijpraten met kruidenthee en koekjes. Tussen de bijeenkomsten houd ik per e-mail contact met veel van de deelnemende moeders en deel ik mijn inspiratie met hen.”

Veel van haar levenservaring heeft ze van de opvoeding van haar eigen moeder, die moederschap nog echt zag als goddelijke roeping, vertelt ze. “Het verbaasde me als kind dat al die mooie woningen om ons heen overdag leeg waren: de ouders waren aan het werk en de kinderen op de kinderopvang. De huizen waren geen thuizen.”

Het boek schreef ze als een kritiek op deze Amerikaanse cultuur en als alternatief daarvoor. (KN/CNA)

Dorothy Pilarski
Motherhood Matters
Catholic Register Books
$ 14,99
ISBN: 978-0-9784389-5-1
Paperback 160 bladzijden