Monument voor ongedoopte kinderenDe parochie Hoorn krijgt een monumentje voor het ongedoopt gestorven kind. Het wordt vrijdag, feest van Allerzielen, onthuld op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Drieboomlaan. Monument voor ongedoopte kinderenDe parochie Hoorn krijgt een monumentje voor het ongedoopt gestorven kind. Het wordt op 2 november, feest van Allerzielen, onthuld op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Drieboomlaan te Hoorn.

Op vrijdag 2 november a.s. zal om 16.00 uur op het kerkhof aan de Drieboomlaan het Monument voor het Ongedoopte Kind door de heer Hielkema worden onthuld. Pastoor Jongerden zal het monument zegenen. Het monument voorziet in een behoefte en heeft te maken met een gevoelige periode uit de vorige eeuw.

Het idee voor het monument is ontstaan bij de kerkhofcommissie, een groep vrijwilligers die de begraafplaats verzorgt. "De oude regel in de katholieke Kerk dat een ongedoopt kind niet in gewijde grond begraven mocht worden, heeft tot veel verborgen leed en verdriet geleid", licht Hielke Hielkema, secretaris van de commissie toe. "Deze regel is later wel opgeheven."

Aan het begin van dit jaar heeft het parochiebestuur de opdracht gegeven aan de beeldhouwer Henny Bulsing voor het ontwerpen van een monumentje. De kunstenaar heeft door middel van de uitgestoken hand van God en dat van het kind op een aansprekende wijze willen visualiseren dat ook het ongedoopte kind welkom is. "Wij hopen dan ook dat velen het monument zullen gaan bewonderen."