Moeders wassen vijf maanden van hun levenDe gemiddelde moeder is vijf maanden van haar leven met de was bezig. Dat toonde een recente Britse studie aan. Voor- en nadat een vrouw een wasmachine vult, is ze 26 minuten bezig met… De gemiddelde moeder is vijf maanden van haar leven met de was bezig. Dat toonde een recente Britse studie aan.

Hulp

Moeders wassen vijf  maanden van hun levenVoor- en nadat een vrouw een wasmachine vult, is ze 26 minuten bezig met het sorteren ervan. Ze doet dit gemiddeld zes keer per week, dat blijkt uit een Britse enquête bij 4.400 moeders. Wekelijks spendeert ze ook 55 minuten aan de strijk. Als haar kind 18 jaar wordt, heeft ze dus 137 dagen of vijf maanden aan het zorgen voor propere kledij besteed. Vrouwen zijn lang bezig met taken als het zoeken naar zakdoeken in zakken, gelijke sokken of was onder bedden. Dit neemt een grote hap uit de tijd van moeders. De helft van de moeders wil dat haar partner haar helpt in het huishouden.

Blunders

Eenderde geeft wel toe nog nooit haar wasmachine te hebben gepoetst, een kwart zegt dat ze de was niet opspaart tot ze een volle machine heeft. Ook begaan vrouwen regelmatig wasblunders, zo heeft meer dan de helft haar machine al op het verkeerde programma gezet zodat de kleren te lang draaiden. Zes op de tien vrouwen liet al gewassen kledij te lang in de wasmachine liggen, wat betekent dat ze terug opnieuw kan beginnen. (EP/www.AD.nl)