Moederretraites 2017 Aarle-RixtelDe moederretraites zijn inmiddels een begrip geworden in katholiek Neder­land. Ook in 2017 zullen er weer drie retraite­week­enden zijn in Aarle Rixtel met als geeste­lijke leiding pastoor Hagen, pastoor Wilmink en Rector Schnell. De moederretraites zijn inmiddels een begrip geworden in katholiek Nederland. Ook in 2017 zullen er weer drie retraiteweekenden zijn in Aarle Rixtel met als geestelijke leiding pastoor Hagen, pastoor Wilmink en Rector Schnell.

Uitnodiging

Moederretraites 2017 Aarle-RixtelIn 2017 mogen we alweer voor het tiende jaar op rij een aantal moederretraites organiseren. Het leek ons daarom een goed idee om dit jaar voor het thema ‘Dankbaarheid’ te kiezen. Alle retraites zullen in de vastentijd plaatsvinden en je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Thema Dankbaarheid

‘Van de tien genezen melaatsen, keerde er maar een terug naar Jezus om Hem te bedanken.’ Wat doen wij? Is ons bidden niet ook vaak meer een vraaggebed dan een dankgebed? Lukt het ons om ook dankbaar te zijn voor de minder fijne dingen die op ons pad komen of blijven we dan steken in onze eigen gevoelens? Jezus wacht op ons en wij mogen onze gevoelens van vreugde en verdriet met Hem delen. Alleen zo zal onze innerlijke vrede kunnen groeien. Deze levenshouding zal ons helpen in het dagelijkse leven en onze naasten mogelijk inspireren.

Missieklooster Aarle-Rixtel

Tijdens de retraite zijn we te gast in het klooster van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel. We hebben een eigen programma met diverse conferenties, maar sluiten ons regelmatig aan bij de gebedstijden van de zusters.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om deel te nemen aan een retraite met (nog) meer stille tijd. Dit weekend (10-12 maart), staat onder leiding van pastoor Wilmink en is alleen bedoeld voor moeders die al minimaal twee keer aan een moederretraite hebben deelgenomen.

Data

3 t/m 5 maart 2017   Pastoor M. Hagen
10 t/m 12 maart 2017   Pastoor R. Wilmink
24 t/m 26 maart 2017   Rector N. Schnell

Alle retraites beginnen op vrijdagmiddag om 16.00 uur en eindigen op zondagmiddag rond 14.00 uur. De kosten voor het weekend bedragen € 75. De prijs mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen aan een moederretraite.

Aanmelden kan via e-mail. Vergeet bij je aanmelding niet ook het weekend van je 2e en 3e keus te vermelden, in het geval dat het weekend van je voorkeur al vol zit. Na opgave ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging, zodat je weet welk weekend je vrij mag houden!

Meer informatie