MoederretraiteOok in 2015 staan weer drie moeder­retraites gepland. Dit is een intussen beproefde formule van een weekend voor moeders om geestelijk bij te tanken en er even helemaal tussenuit te zijn in een klooster. MoederretraiteOok in 2015 staan weer drie moederretraites gepland. Dit is een intussen beproefde formule van een weekend voor moeders om geestelijk bij te tanken en er even helemaal tussenuit te zijn in een klooster.

“Waarschijnlijk ken je het gevoel wel van druk, druk, druk…”

“Je wilt het allemaal zo goed mogelijk doen; de zorg voor je man, je kind(eren), je huishouden en wellicht daarnaast nog een veeleisende baan of het nodige vrijwilligerswerk. Hoewel je dit allemaal probeert te doen vanuit je gelovige achtergrond bemerk je dat het niet altijd even eenvoudig is om tijd vrij te maken voor je relatie met God.”

Weekenden 2015   Geestelijke begeleiding
27 februari-1 maart 2015   Rector F. De Rycke
6-8 maart 2015   Pastoor R. Wilmink
13-15 maart 2015   Rector F. De Rycke

We zijn heel blij en dankbaar dat we in 2015 opnieuw 3 moederretraites mogen organiseren. Deze stille retraites zullen alle drie plaatsvinden in de vastentijd. Je bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen! Dit keer zal de goddelijke deugd ‘Liefde’ onze leidraad zijn.

'Liefde' is voor ons, moeders, een belangrijke drijvende kracht in ons leven. Liefde voor God, voor onze dierbaren en voor alle bekende en onbekende mensen die we op onze weg tegenkomen. Tegelijkertijd is het in de praktijk vaak een hele uitdaging om ook werkelijk te leven vanuit deze liefde. Daarom is het goed om zo nu en dan in stilte terug te keren naar de Bron van alle Liefde en een moederretraite biedt je hiertoe een mooie gelegenheid. Je mag er Gods liefde ervaren en ontvangen om die op jouw beurt weer door te kunnen geven.

Wij zullen tijdens de retraite wederom te gast zijn in het klooster van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel. We hebben een eigen programma met diverse conferenties, maar we zullen ons ook regelmatig aansluiten bij de gebedstijden van de zusters.

Dit jaar zal er ook weer een retraite zijn met (nog) meer stille tijd. Dit weekend (6-7-8 maart) staat onder leiding van pastoor Wilmink en is alleen bedoeld voor moeders die al minimaal twee keer aan een moederretraite hebben deelgenomen.

Alle retraites beginnen op vrijdagmiddag rond 16.00 uur en eindigen op zondagmiddag rond 14.00 uur. De kosten voor het weekend bedragen € 75. De prijs mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen aan de moederretraite.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en opgave naar de speciale website: