Moederretraite BelgiëNederland heeft een nieuw export­product: de Moederretraite. In februari 2017 wordt een retraite georganiseerd bij de Zuster van Liefde te Kortemark. Leider zal zijn Filip De Rycke, rector van het Sint-Janscentrum ’s-Hertogenbosch. Moederretraite BelgiëNederland heeft een nieuw exportproduct: de Moederretraite. In februari 2017 wordt een retraite georganiseerd bij de Zuster van Liefde te Kortemark. Leider zal zijn Filip De Rycke, rector van het Sint-Janscentrum ’s-Hertogenbosch.

Thema zal zijn: Het genie van een vrouw

Paus Franciscus wordt niet moe te herhalen dat het ‘genie van de vrouw’ een wezenlijke bijdrage vormt aan de opbouw van de Kerk en van de samenleving.

Het concept van het ‘genie van de vrouw’ stamt van paus Johannes Paulus II. Zowel in zijn pastorale engagement als in zijn geschriften als hoogleraar filosofie en later ook als bisschop van Rome heeft de Poolse paus een bijzondere aandacht besteed aan de eigenheid en de zending van de vrouw.

Aan de hand van enkele teksten van paus Johannes Paulus II proberen we de grondlijnen van een christelijke visie op de vrouw te (her-)ontdekken als een nieuwe impuls voor onze zending in het eigen gezin en voor de verantwoordelijkheden die we op ons hebben genomen.

Wij zullen tijdens de retraite te gast zijn in het klooster van de Zusters van Liefde in Kortemark. Het adres is Hospitaalstraat 24 te Kortemark, zo’n 20 kilometer van de Belgische kust. We hebben een eigen programma met diverse conferenties, maar sluiten ons regelmatig aan bij de gebedstijden van de zusters.

De retraite begint op vrijdagmiddag 10 februari 2017 om 14.30 uur en eindigt op zondagmiddag 12 februari 2017 rond 14.00 uur. De kosten voor het weekend bedraagt € 60,- De prijs mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen aan een moederretraite.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden mail dan naar: Elena via info@moederretraite.be

Na opgave ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging.

Meer informatie