Moederretraite 2013Op vrijdagmiddag verzamelden zich een vijf­tien­tal moeders in Aarle-Rixtel om deel te nemen aan de moeder­retraite. Alle moeders waren meer dan welkom en ieder kreeg een eigen kamer waarvan de bedden al opgemaakt waren. We mochten ons dit weekend helemaal laten verzorgen.

Moederretraite 2013 Moederretraite 2013 Moederretraite 2013 Moederretraite 2013 Moederretraite 2013

Op vrijdagmiddag verzamelden zich een vijftiental moeders in Aarle-Rixtel om deel te nemen aan de moederretraite.

Alle moeders waren meer dan welkom en ieder kreeg een eigen kamer waarvan de bedden al opgemaakt waren. We mochten ons dit weekend helemaal laten verzorgen. Het enige dat gevraagd werd was om de tafels na de maaltijden leeg te ruimen. We gingen een aantal dagen mee op het gebedsritme van de zusters. Tussen de gebedstijden hadden we veel tijd om te bidden, na te denken, te wandelen en voor sommigen ook bij te slapen.

We bleven allemaal in de stilte om zo God de kans te geven tot ons te spreken. Pastoor Michel Hagen hield ieder dagdeel een kleine inleiding op een bijbels thema. In de eigen tijd konden we ons er verder in verdiepen. Verder was hij beschikbaar voor een persoonlijk en/of biechtgesprek. Maar het was heerlijk om te horen dat er niets moest dit weekend.

De zusters beloofden na afloop voor ons en onze gezinnen te blijven bidden. Een ijverige en creatieve zuster had voor ons een mooie kaart gemaakt met een inspirerende tekst.

Zondagmiddag bij de maaltijd werd de stilte verbroken en konden we onze ervaringen delen. Daarna onze tassen weer inpakken en onder het genot van koffie met een stuk vlaai werd de moederretraite afgesloten.

Met dank voor allen die zich ingezet hebben om dit mogelijk te maken.

Ook volgend jaar zullen er in Aarle-Rixtel weer diverse moederretraites zijn.

Houd daarom de website in de gaten: www.moederretraite.nl