Miss World 2013 - Megan Lynn YoungTijdens een televisie-interview dat in augustus reeds plaatsvond, verklaart Miss World, de Filipijnse Megan Lynn Young, onder andere dat ze tegen abortus is en dat seks binnen het huwelijk thuishoort. Tijdens een televisie-interview dat in augustus reeds plaatsvond, verklaart Miss World, de Filipijnse Megan Lynn Young, onder andere dat ze tegen abortus is en dat seks binnen het huwelijk thuishoort.

Hieronder enkele duidelijke en rake uitspraken:

Miss World 2013 - Megan Lynn Young“Ik ben pro-life, en als dat (abortus – red.) betekent iemand doden die er al is, dan ben ik daar tegen, natuurlijk.”

“Mijn overtuigingen zijn: geen abortus.”

In antwoord op een vraag over contraceptie zegt Megan: “Ik houd mij daar niet mee bezig. Seks is voor het huwelijk. Dat is mijn overtuiging.”

Gevraagd naar hoe ze nee kan zeggen tegen seks terwijl ze zo beeldschoon is, antwoord Megan direct: “Je zegt nee. Als ze je proberen over te halen loop je weg, want die persoon waardeert je niet, waardeert de relatie niet voldoende. Als de jongen bereid is dat offer te brengen, dan betekent dat heel wat.”

“Het huwelijk zou nooit moeten eindigen in een scheiding. Ik denk dat als je met iemand trouwt, dan zou dat de persoon moeten zijn met wie je voor altijd bent, in ziekte en gezondheid, in goede en in slechte tijden.”