Coetus Internationalis MinistrantiumDuizenden mis­die­naars uit heel Europa worden 4 augustus 2015 verwacht in Rome voor een ont­moe­ting met de paus. De ont­moe­ting heeft als thema “Hier ben ik: zend mij” en is onder­deel van de 9e Inter­nationale bedevaart van acolieten en mis­dienaars in Rome. Duizenden misdienaars uit heel Europa worden 4 augustus 2015 verwacht in Rome voor een ontmoeting met de paus. De ontmoeting heeft als thema “Hier ben ik: zend mij” en is onderdeel van de 9e Internationale bedevaart van acolieten en misdienaars in Rome.

Coetus Internationalis MinistrantiumHet evenement wordt georganiseerd door Coetus Internationalis Ministrantium (CIM), een internationale organisatie van verschillende nationale en diocesane groepen acolieten en misdienaars in Europa.

De bedevaart wordt afgesloten met een audiëntie bij paus Franciscus. De ontmoeting met de Heilige Vader, zal een moment van dialoog en gebed zijn. De pelgrimage bevat ook vieringen, evenals rondleidingen over de historische, culturele en spirituele thema's. De organisatoren zeggen dat de pelgrimstocht een manier is om de spirituele mogelijkheden van kinderen, adolescenten en jongeren die zich inzetten voor de dienst aan het altaar te versterken.

De Internationale Bedevaart naar Rome wordt gehouden om de 5 jaar. Er worden deelnemers verwacht uit Frankrijk, Italië, Portugal, Zwitserland, Hongarije, Servië, Malta en Oostenrijk. Misdienaars uit Duitsland zullen niet aanwezig zijn omdat ze hun eigen pelgrimstocht en audiëntie met de Heilige Vader hadden in augustus van 2014.