Misdienaars in het zonnetjeDe vele misdienaars, die zo belang­rijk zijn voor de viering van de liturgie, mogen wel eens in het zonnetje worden gezet. Zowel in het Aarts­bisdom als in Bisdommen Roermond & ’s-Hertogen­bosch was het feest. De vele misdienaars, die zo belangrijk zijn voor de viering van de liturgie, mogen wel eens in het zonnetje worden gezet. Zowel in het Aartsbisdom als in Bisdommen Roermond ’s-Hertogenbosch was het feest.

Misdienaars aartsbisdom op speurtocht door Utrechtse binnenstad

Misdienaars in het zonnetjeZo’n 250 misdienaars uit alle hoeken van het Aartsbisdom Utrecht en hun circa 80 begeleiders gingen zaterdag 23 juni op speurtocht door de binnenstad van Utrecht. Deze speurtocht was één van de onderdelen van de eerste aartsdiocesane misdienaarsdag ofwel Tarcisiusdag (vernoemd naar de beschermheilige van de misdienaars). De dag begon met een Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal met als hoofdcelebrant kardinaal Eijk. Na afloop van de speurtocht verzamelden de deelnemers zich op het parkeerterrein van het aartsbisschoppelijk paleis voor een broodje knakworst en een welverdiend glas limonade, waarna in een heuse balkonscène de winnaars van de speurtocht bekend werden gemaakt.

Regenachtige Misdienaarsdag was alles behalve triest

Op zaterdag 16 juni vond in de Duitse bedevaartplaats Kevelaer – vlak over de grens bij Venlo – een internationale Misdienaarsdag plaats. Zo'n tienduizend misdienaars en acolieten uit met name Duitsland namen er aan deel. Onder hen, dit jaar voor het eerst, ook 250 kinderen en jongeren uit de bisdommen Roermond en 's-Hertogenbosch. Een delegatie van de ruim drieduizend misdienaars die Limburg rijk is. Zij trotseerden de regen en zorgden dat – behoudens het weer – de dag allesbehalve triestig werd.

Den Bosch sluit aan bij internationale Misdienaarsdag in Kevelaer

Met een groep van 126 deelnemers uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn misdienaars en hun begeleiders zaterdag 16 juni afgereisd naar het Duitse Kevelaer voor de Internationale meeting voor Misdienaars. Bij een eerdere editie van deze dag waren meer dan 10.000 misdienaars aanwezig.