Miljoenen kiezen gezin boven werkZeker 2,2 miljoen Britten hebben de afgelopen drie jaar hun fulltime baan opgezegd om voor kinderen of anderen te zorgen die afhankelijk van hen zijn. Miljoenen kiezen gezin boven werkZeker 2,2 miljoen Britten hebben de afgelopen drie jaar hun fulltime baan opgezegd om voor kinderen of anderen te zorgen die afhankelijk van hen zijn.

Onderzoek wijst uit dat zo’n 15 % van de volwassenen sinds 2004 hun werktijden hebben veranderd of van baan zijn gewisseld om zichzelf in staat te stellen verzorgers te worden. Ongeveer eenderde hiervan geeft zijn of haar fulltime baan op.

Een aanzienlijk deel is (meer) vanuit huis gaan werken en zo’n 6 % van hen die een beslissing tot verandering heeft genomen, is een eigen zaak begonnen.

Onderzoeker Ian Noble meent dat "gezinsvriendelijke wetgeving heeft geholpen de ‘werkwereld’ te transformeren en steeds meer mensen grijpen de kans om hun werk aan te passen. Het is opmerkelijk dat zowel vrouwen als mannen hun kinderen of anderen die afhankelijk van hen zijn boven hun carrière stellen.”

Het onderzoek is verricht door de Lincoln Financial Group. (KN)