Mgr. Van den HendeMgr. van den Hende heeft het belang van geloofsoverdracht naar de kinderen en de noodzaak van permanente vorming van het gezin benadrukt. Dat deed hij op de IHGO bezinningsdag, zondag 24 februari, waar hij de aanwezige gezinnen toegesprak rond het thema 'Begin bij het gezin'.

Foto: www.jeroenpetersfotografie.nl
Mgr. Van den Hende

Op de IHGO bezinningsdag, zondag 24 februari, heeft mgr. Van den Hende de aanwezige gezinnen toegesproken rond het thema 'Begin bij het gezin'. Voortbouwend op de thema's van de wereldgezinsdagen in Valencia benadrukte Van den Hende het belang van geloofsoverdracht naar de kinderen en de noodzaak van permanente vorming van het gezin.

Meer dan dertig gezinnen en over de honderd kinderen bezochten de bezinningsdag, die werd gehouden op Mariapoli Mariënkroon in Nieuwkuijk. De deelnemers hebben onder meer een welkomsgroet geschreven aan kardinaal Simonis, die deze week zijn intrek heeft genomen in een appartment op het abdijterrein van Mariënkroon.

Op het programma stond verder een wandeling, ontmoeting met de bisschop, gebed en een presentatie van toneel en zang door de kinderen.
 
Een uitgebreid verslag van de dag met samenvatting van de lezing van mgr. Van den Hende verschijnt binnenkort op www.ihgo.nl

De volgende landelijke gezinsdag wordt gehouden op zaterdag 27 september, naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van het IHGO en het eerste jaar van de gezinssite www.katholiekgezin.nl . Op deze dag zullen Elly en Rikkert een concert geven speciaal voor alle kinderen.