Mgr. Rob Mutsaerts - Gewoon over geloofOp Facebook kwamen we een mini-recensie tegen door Marc de Koning van het meest recente boek van mgr. Rob Mutsaerts – Gewoon over geloof. Dit boek is een echte aanrader, niet alleen voor katholieke gezinnen. Op Facebook kwamen we een mini-recensie tegen door Marc de Koning van het meest recente boek van mgr. Rob Mutsaerts – Gewoon over geloof. Dit boek is een echte aanrader, niet alleen voor katholieke gezinnen.

Mgr. Rob Mutsaerts - Gewoon over geloof“Een typerend fragment uit ‘Gewoon over geloof’, een boek dat “vele lezers verdient” volgens ‘atheïst’ Paul Cliteur. Mijn mini-recensie: Mgr. Mutsaerts slaagt er mijns inziens uitstekend in om op sympathieke toon en vlot leesbaar een aantal katholieke thema’s begrijpelijk te maken voor breed (postmodern) publiek. Dat doet hij niet door zaken te versimpelen, maar ze rechttoe rechtaan praktisch te benaderen. Hij laat hij zien dat hij de hedendaagse tijdsgeest verstaat en ook zijn pappenheimers (of beter gezegd: 'papenheimers') kent. Qua genre komt het boek van de bisschop dichtbij Broodje Paap. Ik heb hard gelachen om de satirische humor waarvan hij zich bedient, maar intussen raakt hij met zijn “onzinnige verhaaltjes” en opvallende voorbeelden steeds diepe waarheden van het christelijke geloof. Ik raad het iedereen aan om te lezen.”

Fragment

Een mooi voorbeeld van zo’n ‘onzinnig verhaaltje’ gaat over douchen:

Redenen om niet te douchen

  1. Als kind werd ik gedwongen.
  2. Mensen die zeep maken doen dat alleen maar om het geld.
  3. Ik douche alleen op speciale dagen zoals met Kerstmis en Pasen
  4. Mensen die douchen zijn hypocrieten; ze denken dat ze schoner zijn dan anderen.
  5. Er zijn zoveel verschillende soorten zeep, dat ik niet kan beslissen welke de beste is.
  6. Vroeger douchte ik wel, maar het begon met te vervelen, dus ben ik er maar mee gestopt.
  7. Van al mijn vrienden gaat er niemand onder de douche.
  8. De badkamer is in de winter te koud en ’s zomers niet koel genoeg.
  9. Ik ga wel douchen als ik ouder ben.
  10. Ik heb er geen tijd voor, ik heb het zo druk met andere dingen.