Mgr. Hurkmans ontvangt Dagelijks BroodBisschop Antoon Hurkmans van bisdom Den Bosch heeft het eerste exemplaar van het Gezinsboek voor de veertigdagentijd in ontvangst genomen uit handen van de auteur, pastoor Michel Hagen. Het boek is het tweede deel in de reeks Ons Dagelijks Brood.
Bisschop Antoon Hurkmans van bisdom Den Bosch heeft het eerste exemplaar van het Gezinsboek voor de veertigdagentijd in ontvangst genomen uit handen van de auteur, pastoor Michel Hagen. Het boek is het tweede deel in de reeks Ons Dagelijks Brood.

Mgr. Hurkmans ontvangt Dagelijks BroodDe boekpresentatie vond plaats in de pauze van de vergadering van de bisschoppenconferentie te Zeist. Bisschop Hurkmans is referent voor Huwelijk en Gezin en heeft het voorwoord geschreven van dit tweede gezinsboek in de reeks Ons Dagelijks Brood.

Pastoor Hagen heeft in het Veertigdagentijdboek opnieuw evangelieverhalen hertaald voor kinderen van 4 tot 6 en van 7 tot 12 jaar. Hij hoopt dat ouders en kinderen door kijken en voorlezen, en het gesprek daaromheen, Jezus beter leren kennen. Mgr. Hurkmans was onder de indruk van de teksten en de prachtige en aansprekende tekeningen. Hij benadrukte het belang van voorlezen uit het Evangelie door vaders en moeders in hun gezinnen.

Bij de boekpresentatie waren alle betrokkenen aanwezig die hadden meegewerkt om er een echt gezinsboek van te maken, waaronder de twee tekenaars, Geert de Sutter en Davide Meindersma. De bisschop mocht het boek ontvangen uit handen van een lezeresje uit de jongste doelgroep. Toch worden de ouders niet vergeten, iedere dag is er voor de volwassenen een ‘daglichtje’, een korte tekst die enkele gedachten uit het evangelie van die dag concreet maakt. Na afloop van de presentatie kregen alle bisschoppen persoonlijk een exemplaar overhandigd.

Het 150 pagina’s tellende boek is uitgevoerd in A4 formaat, gedrukt in full colour en gebonden in een harde omslag. Het valt soepel open, zoals verwacht mag worden van een boek voor het hele gezin. Het is te bestellen via de website www.dagelijksbrood.nl

Mgr. Hurkmans ontvangt Dagelijks Brood